HTML

Startnapok

www.telkes.net - www.netszemle.hu - www.telkes.tv

Friss topikok

Linkblog

HTML

Startnap.com - A világ legegyszerűbb és leggyorsabb kezdőoldala

2011.05.03. 06:07 dtj

Erre mondják, hogy "egyszerű és nagyszerű". Irgalmatlan gyors (könnyű neki, egy szem grafika sincs rajta), és a korlátozott hely arra szorít, hogy csak a legfontosabb - aktuálisan a leggyakrabban használt - linkjeimet tartsam rajta. Persze, ha betelik, lehet új lapot kezdeni. De akkor is: nagy időgazdálkodási fegyver, ha vigyázok arra, hogy mit tartok naphosszat közvetlenül a szemem előtt (pl. a napi rutin linkjei, a levelezők, a közösségi oldalak, a fő projectek startnapjai, a gyűjteményes startnapok). Minden évben újta nyitok, most éppen ez a személyes kezdőoldalam.

4 éve használom, és már jó ideje az egyes témák és projectek link-gyűjteményének is. Előadások, bemutatók vázlatát készítem rajta, és ezeket meg is oszthatom a Twitteren vagy a Facebookon, bemásolhatom Skype-chatre, hivatkozhatok rá blog bejegyzésekben, stb. A lényeg - és ettől webkettes, - hogy akinek kedve van beleszólhat, kérdezhet, szóval bekerülhet az éppen készülő produktumba.

Most nálam a kiemelt program az online pénzkereset, így az ezzel foglalkozó blogot tolom a leggyakrabban. Szeretem, szívügyem a Freeland project, amely persze még meglehetősen zavaros, hiszen a Dzsungelben (a nyílt interneten) indul, de hamarosan ezt is zárt körben fogom folytatni. Ahol legalább egy dolgot mindenki megfogad: az igazat mondjuk egymásnak. A közös cél pedig nem más, mint minél többet kiaknázni az internet adta ingyenes lehetőségeket és ezek felhasználásával minél többet kihozni az új online eszközökből, pl. a videós dokumentálásból. Magyarul, brutálisan fogalmazva, minél kevesebb munkával minél több pénzt keresni az interneten. Hozzáteszem, tisztességesen, tiszta lelkiismerettel, jó emberekkel, kellemes légkörben. Akit kifejezetten a network marketing részletei érdekelnek, erre haladjon.

Személyes mániám a Kérdezéstechnika tréning - a hiteles személyes kommunikáció műhelye. Minden második hónapban tervezem, hogy tartok egy "gyakorló napot". Ez lesz az első "offline tréning termékem" a nagy elvonulás óta. Egész napos, páros foglalkozás, aki esetleg volt régen ilyenen, mesélhetne róla helyettem.

A Startnap.com-ra visszatérve, eddigi sorsan tipikus FREE sors. Csak volt, rejtély, ki hogyan talált rá, de minden reklám nélkül kb. 3 év alatt 300+ fős felhasználói körrel rendelkezik. Sok ez vagy kevés? (Szerintem nagyon kevés.)

Végül megjegyzem, hogy próbaüzemelem a Lájkverseny oldalt*, amely erősen hasonlít a Lajkolom.com oldalhoz, amelyet ma 2 videóval kezdtem tesztelni. Ha ismeri valaki az oldalt és mesélni tud, mondja el, legyen kedves, a tapasztalatait.

"Ingyen van és mégis jó!" - csak ilyen dolgokat küldjetek, és csak azokat, amelyeket a személyes tapasztalataiddal tudsz hitelesíteni. Ird le, mondd el, mutasd be videón a cuccot, meséld el, miért szereted, mi a jó benne, hogyan kell kezelni, mire kell vigyázni a felhasználás során, szóval csinálj úgy, mint ha eladnád nekem, és elmondod a "használati utasítást". Ne feledkezz el arról, hogy meséld el, konkrétan mire használtad a dolgot, pl. egy autoreszpondert milyen szöveggel, ütemezésben, reklámmal stb., milyen célból használtad, és milyen eredményeket kaptál. Mennyit - mennyi időt és/vagy pénzt - fektettél be, és annak mi lett a hozadéka.

Továbbra is személyes tapasztalatinkból épül-szépül Freeland, ez az egyelőre határtalan, egyszemélyes, de bővülő idegenforgalommal rendelkező sziget, és annak hivatalos szócsöve a NetSzemle. A folyamatosan felkerülő videókat - elkészülési sorrendben - a Youtube-csatornámon láthatod.

*Keresek valakit, aki tudna írni egy olyan Facebook-alkalmazást a Lájkverseny számára, amely összesíti és nyilvántartja az adott és a kapott lájkok minden adatát, és kiszámolja az "egyenleget" is. (V.ö. A Freeland blogban korábban leírtakat a lájkolásról.) Egyáltalán: csak én vagyok így megőrülve a lájkolásért, hogy virtuális pénzt akarok belőle csinálni, vagy más is van ezzel így?

Szólj hozzá!

Címkék: startnap

A bejegyzés trackback címe:

https://archivum.blog.hu/api/trackback/id/tr462873505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása